Tuesday, February 10, 2009

Hari Ni~~

Hari ni berlalu macam biasa....
macam hari2 lain...bangun pg kelas dan masuk kelas...
tapi ntah la...ari ni langsng cam tak best...malam hari test pakai bju, n cam KETAT!!
d bahagian DADA!!!Kimmak~~aku heran...(dada ~)membesar????apa kes~~arkh...
habis stadi malam tadi trus try, n geram n tdo!!!
d kelas plak...time klas ecology, stress, sebab banyak mau baca untuk test jumaat, dan masih blurr...dan time kelas 2 ujan lebat...memikirkan bilik aku d jati kalau hujan sure2 air masuk dan membasahkan lantai n still fikir pasal test EVT after ecology ni...arkh...fikiran berkecamuk giler~!!!sabar jak la tau...
Masuk2 EVT 2, test strict giler~~dah la tak hafal suma benda...then nak tru pn susa,terpaksa la yakin jak...and sure aku mmng buat silly mistake on soalan yang aku tau~!!geram betul la~!!!
Masuk kelas QMT, mmng sakit kepala gilak la suda...sudahla chapter yang new to me..tak pernah baca n tau kan...masuk kelas cam membebel...buat2 la faham..(tapi memang faham pun~~)..
rehat memng la rehat, mengenang nasib makan d cafe sama dai n dayent...yang aku heran 2, apa jak aku buat, dari 1st week aku masuk UiTM S.alam ni, pasti orang akan perhatikan tingkah ku?...why????sampai kadang2 2 aku malu...macam tak pernah tengok orang gaya mereka tengok aku....HUH!!!!
dalam Bilik kuning aku baca paper, sebab mmng tak tahan la nak blajar, kpala sakit...telampau bnyk ilmu masuk kali...hahahaha....masuk kelas CTU petang 2 aku dah rasa stress...aku tengok suma orang bertudung...Pompuan, sebab aku dok belakang, trus kepala cam nak pecah stress~~ARKH!!!!!then aku tunduk la tengok buku ja...sebab kalau d sabah, merata kita nda tgok org bertudung, cam tak rasa shock la...sini..HUUHUHUH~~~dah la lectyrer 2 aku benci...pasal cara dia mngajar la!!!arkh..taik tul...takmpe aku sabar ja...
Balik bilik 2 aku jalan kaki sorang dr Fac pg kolej jati...sampai bilik ada tgok rak kasut baru..wow~~hhehehehe, pastu tgok kat notis board ada surat program kerohanian pelajar baru...aku baca n aku tengok la tentatif...aku membebel la sorang, time 2 tak tgok nama lagi, untuk sepa surat 2...dah la "DIWAJIBKAN HADIR, tindakan tatattertib akan di ambil jika GAGAL menghadiri"..aku cam ok...ini amaran ni...assume la bukan untuk aku...then after aku bertukar baju, aku pg baca lagi surat yang bertampalkan pin d soft board 2...baca n baca, aku tgok nama untuk sepa...aku terkejut tgok surat 2 untuk aku!!!!! siap ada nama aku yang LENGKAP!!!!berserta num matrix...ni hapa kes ni sampai aku perlu ada surat ni, sedngkan semua wajib untuk pelajar baru...aku membebel ngan rumet, membebel kat Dayent...pastu aku stress...aku tdo...ni baru bangun la ni...
AKu terasa cam satu penghinaan plak...walaupun bagi surat 2 satu kehormatan, tapi ni baba agama ni...aku TERASA DI HINA~~

5 comments:

Franky Boy said...

ada hikmah tu kenapa ko kana suruh join benda2 macam tu.. follow and u will find the "nur".. hehe..

jumardi_alkhawarizmi88 said...

wow!! satu peluang kerohanian yang baik?? itu bukan penghinaan, tapi hakikat!!! hahahahahah

- a z h a r F e y T - said...

TAIK!!!!!!
menghina ni~~
nda pa~~aku tetap anggap benda positif

Franky Boy said...

bagus la tu amik benda positif.. kan itu lebih baik kalo amik semua benda sebagai positif..

- a z h a r F e y T - said...

all things should be positif...tapi tak dapat nak ngelak fikir negative...well..life is getting hard and harder~~