Friday, March 13, 2009

Kenapa La Hari ni

bangun2 jak pagi tadi (khamis) sakit perut mau kencing, mau berak~~tapi rumet aku plak ada dalam tandas, terpaksa la menahan untuk 10 minute..punyala rasa macam mau matik~~~stress betul aku rasa..memang kalau pagi permulaan tak ceria sampai ke malam conform ada benda tak mmbahagiakan la terjadi...after siap 2, aku pg tdo...bagun2 lapar, suh up beli makann...siap mandi n berpakaian, up blum2 sampai~~arkh aku semakin lapar...huuhu...then, baru up dtg, terkejut tengok up membotakkan kepala lagi~~yuks~~tolong la...trauma aku tengok up botak lagi...tapi dalam pada masa yang sama aku plak busy memikirkan ada test (jumaat)...huhuhu...sabar jak...
siap2 makan dan kemas barang pegi kelas, jam suda menunjukkan 10.15pg, walhal kelas aku 10.30pg, aku jalan jak pg bus stand and naik bus walaupun aku tau kalau jalan kaki 10 minit dah sampai berbanding menaiki bas yang akan memakan masa 20-25 minit....dalam bas tu aku pening memikirkan samada aku nak pegi kelas ke tak...yang aku tau kalau lebih 10.40pg confirm aku malas mau pg dah....so, memng aku jangka la..bas memang tersangat la lambat~~wargh~~...sampai jak perindu..aku decide tak mao pg kelas...MalAS~!!!tak mau aku masuk kelas trus popular sebab datang lambat...aku terus jak ke bangunan Tunas Mekar, mau print Lab report dan dengan harapan kedai abang baik buka, tengok2 dari jauh, melalui samar2 bayangan pintu kelabu(tak buka)..aku cam kuatkan semngat aku slah tengok kali~~tup2 memang tutup...huhuhu..tepaksa la pegi print d sebelah kedai abang baik...kedai abang jahat...sebab ari tu ada abang yang langsung tak ensem 2 perli kawan aku(pompuan) sebab laili nimmng cam panik kalau ada masalah, lebih2 lagi virus sekarang mendelete words..sapa tak panik kan...trus c Lai ni wat la muka cuak~~trus abang tu cakap "ala..memang blur pun"n sebab lai cakap aku blur ni...ish~~aku tekad jak dalam kedai tu wat2 teda perasaan...tnggu2 abangtu printkan ada plak 1 page tak dapat print...copy paste pg other blank document pn tak dapat...arkh!!!geram betul la~~huuhu...tepaksa aku sabar jak taip balik 2 page...macam mau menampar diri sendiri jak~~huhuhu
Jam suda menunjukkan 11.14pg, kelas aku jam 11.30 lagi...cepat2 aku kemas barang bayar n chao...huhuh...bejalan g kelas ok jer, teda masalah...masuk kelas pn ok jer takda masalah....tapi belajar yang masalah...minggu ni aku gelar MINGGU MALAS AZHAR...padahal aku dah paham sangat subjec ecology ni, sebab miss pat dah ajar tme diploma dulu...abis kelas trus beli makanan n stay d bilik kuning...makan jap n crta2 sama dayent n yaty...tme dok d krusi dalam bilim2, ada sorang penjaga keamanan yang langsung tak ble tgok orang senang...aku becakap sikit buat (Shhhhh)..pas 2 membebbel2 bising...aku sabar jak..pas 2 nda sampai 2 minit dia plak yang ktawa terbahak2...eeemacam aku rasa sekolah rendah plak~~~Stupidnya...beberapa mint dia buat shhhhhh lagi...ah..aku germ cam nak lempar stapler ja..asal aku bersuara dia buat shhhhhhh..apaaku tak bengang kan~~dah la aku stress aku pnya lab report salah2...macam B*&^% pnya perempuan...pas 2 aku nekad aku menyampah then aku tgok meja lain kosong jer aku pun bgtau la dayent dengan nada yang marah dan boleh di dengari pompuan itu....
"dayent aku mau pindah tempat, menyampah aku tgok pompuan kerek , dah la tak cantik macam sial jgak perangai~~"...aku berlalu ngan puas sambil tadi aku kemas barang sambil hentak2...biar pompuan 2 rasa macaman sakit ati aku..biar la ko~!!kalau nak tgur org cara bertamadun la..ni maca budak skola rendah...budak skola rendah lagi kali pandai...
pas 2 pg kelas lab exp rosak sebab tertumpahkan solvent yang mau d extract~~huhuhgeramnya!!!! pastuu exp malam pecahkan volumetric flask...then tetiba dapat msg dr sorg...nak berhentikan perhubungan~~thanx 4 everything~~???What????Au lost trus~~...nasib aku dapat tahan jwa prah aku dalam kelas....balik jak bilimtrus mandi...ilangkan stress n marah~~~.....
Tapi apa tjdi khamis ni mmng mnyeksakan...
Madah Bicara...
selalu hati ini pinta kasih dan sayang, tapi apa yang di terima hanyalah tawar berinti duka

8 comments:

Bayukk said...

salam...erm. dugaan Zar.

btw...sapa yg BERANI memutuskan ko nie? huhuhuhu.

- a z h a r F e y T - said...

dugaaaaaaan~~huhu

rydah_d A i said...
This comment has been removed by the author.
rydah_d A i said...

xpe zar..don wori..ilang SORANG...kawan2 ko tetap ada..

weh no onder a ko xda mood wat lab..waseh ni SORANG nk kena blasah i bg ilangkan mood partner lab haku

tp mmg laa..mc smlm ari suey...ak pny versi len lak...

Franky Boy said...

aiks... nda apa la zar.. 1 chow, 10 mari...

- a z h a r F e y T - said...

tenkiu ol~~huuuhu
aku try lupakan dia la ni skrg~~

rydah_d A i said...

howkei2....ko lupekan dia..AKU kan ada...ahhaahhah

springbear said...

sabar azar...
kawan2 ramai lagik ba..
sorry ar terserempak ko td tuh di stesen monorail jd cam sot kijap..
heee..lama nda cubit ko..
bah2..ada masa kita kuar ar..
kalau ko sudi la..
=p