Wednesday, May 19, 2010

Berpraktikal di Jabatan Meteorologi PJ

Sudah seminggu 3 hari aku berpraktikal di Jabatan Meteorologi, Petaling Jaya. Pusat dan induk meteorologi di Malaysia. Aku berada di Jabatan Meteorologi Pertanian Tingkat 4 bgunan Baru...semua pekerja di sini peramah dan baik..kadang2 kalau di ikutkan best kja government ni...
Pagi kena bgun seawal pukul 6...naik bas rapid KL U80, turun kat bas stop PJ then jalan kaki dalam 10-15 minit...then sampai...ada hari tuh dalam mnggu lalu..aku lambat bangun sebab melayan sedapnya tidur, aku bgun pukul 7.30a.m, panic aku di buatnya..Nasib sempat sampai dalam pukul 8.06a.m, Syafiq hantar, my housemate...thanx so much...satu lagi lambat pagi tadi..sebab bas lambat gerak, tggu ramai pnmpang naik baru gerak..dlm 8.00pg bru aku smpai PJ, dalam 8.11a.m baru aku punch thumb..huhuh..mr. edward kata aku xpe..sebab aku student praktikal..tapi aku risau jugak kalau2 madam Is dtg melawat tgok khdiran aku byk merah...mati laaa~ terbang begitu sahaja A aku..:'{
Setiap ari dalam bas aku akan nampak org yang sama setiap ari..ada sorang tuh tiap ari aku nampak dia...then pagi ni baru dia tgur aku kja mana..dia kja PKNS PJ, dah la dia tuh laju jalan..penat kaki aku jalan laju macam dia...hahaha...
MMS Asasi pn dah nak mula..of course la aku akan join belah malam..tp risau plak aku akan keletihan...huhuh...tp tiulah pengorbanan yg harus aku hadapi...duit lak habis mencurah2 bagai ke ladang gandum...hohohoh~sedap begitu sahaja ia habis...ni duit dah nak abis..malasnya~...susah gak praktikal xde gaji nih..parah gak...kalau nak simpan duit PTPTN pn mmng tak dapat la gamaknya...utk pilihanraya dah habiskan RM500 & utang si evy Rm200..hohoh...banyak gila duit abis..utk Pilihanraya Kampus jak punn...hurm...itulah..kepada yang nak bertanding next2 sem..sila lah sediakan duit yang secukup2nya untuk diri anda dan org lainnn~ :)
apapapapun...Adios Amigos for now~

6 comments:

Kaffali Pendik said...

as a good for you Zar...untuk ko membiasakan diri nti bila dah mula keja...:)

- a z h a r F e y T - said...

aku nda biasa kja pjbt..huhuh..
sangat2 memboringkan..knapa la org pilih kja ni~

Anonymous said...

ermmm... 2 shbt? ermm.. yg blakon dan menyimpan kasih? mcmn tuh? agak pening baca di situh..
gud2.. jadi MPP! congrats! :)

- a z h a r F e y T - said...

hi anonymous...
siapa pun ko...perkara itu memang agak pening..dan bukan untuk seorang,tetapi ramai kerana semuanya berkisar disekitarnya...

Thanx...MPP is always a dream to me!

- a z h a r F e y T - said...

hi anonymous...
siapa pun ko...perkara itu memang agak pening..dan bukan untuk seorang,tetapi ramai kerana semuanya berkisar disekitarnya...

Thanx...MPP is always a dream to me!

budak selalu makan karipap said...

sape yang keje kat pkns tu...
pompuan ke laki????
kenal kan kat aku..
ahaks..